Koliko je fizička aktivnost bitna za zdravlje

VEŽBAJTE I PRESTANITE SA IZGOVORIMA

 

Bez obzira na godine, kondiciju, čak i ako niste neko ko voli da trenira, postoje načini da fizička aktivnost ne bude muka i napor, već zabava i uživanje.

Svako od nas se našao u situaciji da nema dovoljno motivacije ili da se lako obeshrabrimo i brzo odustanemo.

Izgledati lepo posle treninga je dobro, ali je još važnije biti zdrav. Biti u formi i zdravo se hraniti pomoći će vam da se osećate mlađe, ali i da izbegnete bolesti poput gojaznosti, dijabetesa, bolesti srca, demencije, osteoporoze…

Biti zdravi i biti u formi su stanja koja moraju da budu u ravnoteži da bi organizam funkcioniso kako treba.

 

KONTROLA I ŽELJE

 

Nije potrebno da idete iz krajnosti u krajnost, da se iscrpljujete da bi osetili fizičke i mentalne blagodati vežbanja.

Manje je više, sa umerenom fizičkom aktivnošću u toku nedelje već ćete osetiti pozitivan efekat na vaše zdravlje, ne samo fizičko nego i emocionalno.

Kontrolišite svoja očekivanja, nadati se čudu prerano može samo da izazove frustraciju. Nemojte biti opsednuti rezultatima, fokusirajte se na to da budete dosledni. Vaše raspoloženje i energija će se brzo poboljšati, fizička kondicija će doći u pravo vreme.

 

IZGOVORI KOJE MORATE IZBEGAVATI

 

Za izgovore kojima ćete opravdati izostanak sa treninga, bilo da se radi o nedostatku vremena, energije ili strahovima  postoji rešenje.

  • Ako vas mrzi i ne možete da se pokrenete angažujte personalnog trenera uz čiju pomoć ćete mnogo lakše i brže poboljšati energiju i biti motivisani. Uz prilagođen trening i plan ishrane vaš organizam će veoma brzo odreagovati pozitivno, izbećićete povrede i gubljenje vremena na pokušaje koji neće dati rezultate.

 

  • Bez obzira na prezauzetost, vreme za trening se može izdvojiti. Vaša je odluka da li ste rešeni da vežbanje postavite za prioritet. Uz online plantreninga vreme i mesto vi birate bitno je samo da se pridržavate programa koji ste napravili sa svojim online trenerom.

 

 

  • Izgovori kao što su predebela sam, stara ili ne smem zbog zdravstvenih problema su upravo samo izgovori. Nikada nije prekasno da se krene sa fizičkom aktivnošću. Uz konsultaciju sa lekarom i stručnu pomoć izabranog trenera veoma je mali broja zdravstvenih problema ili problema sa težinom koji isključuju mogućnost vežbanja

 

ZAŠTO DA ZABORAVITE NA IZGOVORE

 

Najbitnija stvar koju treba imati na umu kada započinjete sa fizičkom aktivnošću je da je bolje malo vežbanja nego ništa.

Da li je trening niskog, umerenog ili jakog intenziteta varira u zavisnosti od vaše kondicije. Najbolje je krenuti postepeno i vremenom kako raste samopouzdanje i energija personalni trener će pojačavati intenzitet treninga u skladu sa vašim napredkom.

Bolji san, više energije, osećaj blagostanja su benefiti redovnog vežbanja.

Trening može biti idealno vreme za druženje sa prijateljima, vežbanje sa drugima može vam pomoći da budete motivisani. Nekada vam malo zdravog takmičenja može učiniti trening zabavnim i interesantnim.

 

Promenite način raznišljanja, počnite da verujete u sebe i veoma brzo ćete biti u formi.

Nikada nemojte prestati da izazivate sebe. Kada postignete određene ciljeve napravite nove. Naterajte sebe da izađete iz zone komfora i nastavite da napredujete bez obzira na sve.

Ne obraćajte pažnju na godine, trčite, vežbajte, igrajte se i odbacite izgovore koji vas nigde neće odvesti. Akcija je jedina stvar koja vas pokreće, prestanite da se pravdate.

 

 

 

Корпа