Pogledajte kako upornost donosi rezultate

Mršavljenje pre i posle

Želim sa vama da podelim jednu transformaciju.
Pokrenu sam akciju besplatni treninzi za sve mame i osobe koje imaju višak kilograma. Počeli smo 22 maja. Plan je bio 3 meseca da ih pratim, savetujem u vezi ishrane i da dobijaju treninge od mene.

Prijavilo se 278 žena iz raznih krajeva sveta. Odustalo je odmah pola kada sam im rekao ne postoji ishrana koja će vas za mesec dana prepoloviti, i da ne podržavam brzo mršavljenje iz zdravstvenih razloga.

Nakon mesec dana, gde sam tražio izveštaj koliko su trenirali i da mi pišu šta su jele, ostalo ih je svega desetak. Tih desetak devojaka su bile sjajne, jedna drugu su podržavale preko naše viber grupe. One koje su bile mršave nabacile su mišiće, gojazne su smanjile procenat masti…

Imali smo jednu devojku koja je bila ektremno gojazna 115kg sa 23 godine. Što je za mene bilo strasno.

Ona je odmah uradila ono što sam joj rekao da ne sme nikako da radi, a to je da smanji unos kalorija ispod 2000, naročito na početku kada joj uvodim fizičku aktivnost.

Naravno nije me poslušala spustila ih je na 1200 što je dovelo do brzog gubitka na težini, ona srećna, pokrenula se trenira po mom programu, kile idu dole. Pokusavao sam da joj objasnim da to nije dobro za nju, ali razumeo sam ja i njenu želju da što pre izgubi kilograme, pa je pokušala na svoj (nestručan) način.

Šta se desilo posle mesec dana?

Spustila se 115kg na 104kg ona presrećna, ja ni malo zadovoljan. Znam da takvo drastično spuštanje kilaže je moglo da se desi samo ako je smanjila kalorije za 50% posto, što sam isključivo napomenuo da se ne radi, jer će narušiti svoje zdravlje.

Teško je objasniti nekome da ne može preko noći, kada ona vidi da kile idu dole, a ne znaju da to nisu samo masne naslage, nego i voda i td…

Mršavljenje jedne majke

Šta se desilo, završila je u bolnici, na svu sreću brzo se oporavila, odmorila mesec dana i na moje veliko zadovoljstvo nije odustala nego mi se javila i rekla ja želim da nastavi.

Imali smo istu priču za ishranu, ovog puta me je poslušala. Rekao sam joj moraš prvih mesec dana da budes konstantna, nema varanja. Rekla je nema problema.

Svako jutro sam od nje dobija poruke, izvinjavala mi se što je dosadna, ja sam joj rekao nisi dosadna bolje pitaj sve što te interesuje, nego da napraviš neku glupost. Pokušala je opet da smanji kalorije, iako sam joj svaki put pisao da to ne sme da radi. U jednom trenutku mi je stigla poruka od nje, gde mi je napisala videla sam neku ishranu i onda hoće da proba ishranu na 1000 kalorija.

Moram priznati da me je tada izbacila iz takta, toliko truda oko nje, od treninga, ishrane, praćenja navika i da se ona okrene ka nekom jelovniku što je pročitala na instagramu od nekog FIT modela (o njima neću dalje da pišem ništa, na žalost trenutno je tako da imamo samoukih trenera, koji prodaju svoje znanje na izgled)…

Snimio sam joj glasovnu poruku, sa malo besa u mom glasu, jos jednom sam joj naglasio da ona ne sme da smanjuje kalorije kako njoj pada na pamet i ako neće da me sluša da ne treba da mi se javlja posle mesec dana kada joj se vrate kilogrami i to duplo…

Izgleda je moj besnan glas upalio. Poslušala me je, i trenutno je na 2500 kalorija, vežba, šeta, i hrani se kako treba. Kaže oseća se sjajno. Rekao sam joj da ostavi vagu i da samo prati sebe u ogledalu.

Svaki klijent na početku je imao zadatak da se slika pre i posle programa, bez obaveze da salju meni slike. Danas mi je stigla poruka sa slikom treneru šaljem ti slike i da možeš da budes ponosan na mene. Pokaži celom svetu kakvo si mi pomogao!

Ja sam bio oduševljen, kad asam video trenutno sliku, toliko sam bio srećan zbog nje da sam stvarno imao želju da podelim sa svima koje znam, da vide devojke da to može, i da ne treba ništa više od korigovane ishrane i programa za trening. Da je najbitnija stavka biti redovan i uporan.

Uradila je ogromnu transformaciju. Sa rečenicom citiram: ti si zaslužan za sve ovo, idemo do kraja!

Mnogo sam ponosan na nju, koliko se mučila i odricala, ali tek kada me je poslušala ostvarila je svoj cilj!

Naravno nije gotovo, sada je tek počela, idemo dalje sa gubitkom masti… Napisao sam joj samo da znaš bio sam jako ljut kada sam ti poslao onu glasovnu poruku. Njen odgovor je bio: znam ,trgla sam se kada si to rekao i od tada šta god da si govorio sam ispoštovala.

Ja ovim putem želim da joj još jednom čestitam na ostvarenom uspehu, i samo da nastavim ovim putem. Kada dođe leto, očekujem da će se setiti moje rečenice, i da će reći i za ovo si bio upravu!

Moj moto je veoma jednostavan.

Podeliću ga sa vama.

Želiš nešto da ostvariš, SJAJNO, napiši na papir, konsultuj se sa stručnim osoboma koje mogu da te usmere ka cilju, napiši realno vreme za koje to može da se ostvari.

Želite da smšate, SJAJNO.

Probudili ste se, otvorite oči, NASMEJTE SE, ustanite iz kreveta , recite sebi danas cu da budem bolja osoba od one juče, danas ću da uživam u svom procesu transformacije, i kada ste sebi to izgovorili samo nastavite to što ste planirali da radite. I tako svaki dan, dok ne dođete do rezultata, a kada dodjete, onda ide ona čuvena rečenica, pa i nije bilo tako teško.

Zašto sam vam rekao da se nasmejete i da uživate u procesu. Stres i gojaznost su povezane, postoje alati koji vam pomažu da ugasite inflamaciju u svom telu. Ako jedete pod stresom, aktiviraju se loši geni, koji šalju loše proteine u ćeliju i samim tim loše utiče na vaš imuni sistem.

Kada svaki vaš obrok jedete u miru, bez sresa, telefona, televizora, žvaćete da se aktiviraju određeni enzimi već u ustima, što više izdrobite hranu zubima, to će želudac bolje isfiltrirati hranu, i samim tim vaše telo dobija ono što mu je potrebno.

Zapamtite, ako jedete pod stresom, od vaše transformacije neće biti ništa…
Šta sve utiče na stres, kako ga ugasiti, možete ispratiti na mojim objavama na instagram profilu
https://www.instagram.com/siladjirobert/